Tajomstvá južného Anglicka

Pohľad na stonehenge Brighton Royal Pavilon Zámok vo Windsore Pohľad na Univerzitu Cambridge Zámok vo Windsore Vnútro vo Westminster Abbey Stonehenge Katedrála Salisbury Durdle door
Destinácia: Veľká Británia, Anglicko
Kód zájazdu: 1351893
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Kombinované pobyty

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Úvod:
Vojdite do sveta dejín južného Anglicka s malebnou prírodou, ktoré tak verne reprezentuje stredoveké mestečko Canterburry, nádherné kriedové útesy Dorsetského pobrežia, historické doky slávneho prístavu Portsmouth s loďou Victory a admirálom Nelsonom, ako aj prímorské letovisko Brighton, či gotická  katedrála v Salisbury, impozantný i tajomný Stonehenge, kráľovský Windsor i univerzitný Cambridge, a to všetko len na skok od Londýna. 

1. deň:
Priletíme do Londýna a presunieme sa do stredovekého Canterburry, sídla duchovnej hlavy cirkvi. Mesto je tiež spojené s menom a pôsobením sv. Augustína, ktorý priniesol na Britské ostrovy kresťanstvo. Nasleduje prejazd do Paláca Hampton Court. Skvost tudorovskej stredovekej architektúry je obklopený nádherným anglickým parkom. V areáli sa nachádza aj 250-ročný vinič a tenisový kurt Henricha VIII.

2. deň:
Po raňajkách odchod do Brightonu, najbližšieho „londýnskeho“ letoviska pri mori, známeho svojimi starobylými uličkami Lanes a kráľovským pavilónom. Prejazd do slávneho prístavu Portsmouth, prehliadka historických dokov a možnosť prehliadky expozície lodí Victory, ktorá sa zúčastnila námorných bitiek pod velením admirála Nelsona a Mary Rose vlajkovej lode Henryho VIII.

3. deň:
Cez New Forest odchádzame k ohromujúcemu južnému pobrežiu v blízkosti zaujímavého skalného útvaru Durdle Door a Lullworth Cove. Čaká nás prechádzka popri prírodných zátokách a kriedových útesoch. Návšteva kamenej dedinky Corfe. Domčeky s bridlicovými strechami sú učupené pod ruinou tajomného Corfe Castle. Popludní nás čaká prejazd ku dávno opustenému anglo--sasskému sidlu Old Sarum.

4. deň:
Dnes nás čaká návšteva historického Salisbury (v gotickej katedrále s najvyššou kostolnou vežou v Británii – 123 m, je vystavený slávny dokument Magna Charta z r. 1215, pokračujeme k tajomnému Stonehenge (megalitický kamenný kruh z roku 3 500 pr. n. l., UNESCO). Na záver dňa sa poprechádzame v jednom z najstarších anglických kúpeľných miest Bath, založenom Rimanmi.

5. deň:
Putovanie po južnom Anglicku pokračuje do Windsoru – sídla kráľovskej rodiny (prehliadka kráľovských priestorov a kaplnky). Návšteva univerzitného mestečka Cambridge s univerzitou založenou v 13. st., kam sa hlásia študenti z celého sveta. Fakultatívne plavba po riečke Cam.

6. deň:
Dnes nás čaká prehliadka metropoly Londýn a to priamo počas vyhliadkovej plavby po Temži, začínajúcej v Greenwichi, pokračujúcej popri Tower of London, Tower Bridge, St. Pauls katedrále, Shakespearovskom divadle, či Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey a iných dominantách. Podľa časových možností dokončenie prehliadky Londýna, transfer na letisko a odlet z Londýna, transfer do Bratislavy.

Ubytovanie:
5 x v 3* hoteloch

Stravovanie:
5 x raňajky, 1 x večera v Londýne

Doprava:
Letecká.

Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená. 


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA (v prípade odletu mimo Bratislavy). Autokarovú dopravu počas pobytu. 5 x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami, 1 x večera v Londýne. Vstup do Stonehenge. Sprievodcu CK.  

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 4 večere. Vstupy. Cestovné poistenie. 

Generované systémom ProfiTour