Rumunsko - Jedinečná Delta Dunaja s pobytom pri

Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1355987
Cena od: 1 468,73 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.07.2025 8 dní First Minute 1 468,73 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rumunsko je krajina, ktorý oplýva horami, zeleňou, morom ako aj krásnymi pamiatkami v malebných mestách ako je Konstanta, Mamaia, Tulcea, o ktorej sa hovorí, že je tiež bránou ku delte Dunaja. Oddych, relax a pobyt pri mori si užijete v hoteli v rumunskom letovisku Eforie Nord, ktoré sa pýši nielen Čiernym morom, ale aj rumunským Mŕtvym morom – jazerom Tekhirghiol. 


1. deň:
Odletíme do Bukurešti a presunieme sa do mesta Tulcea, ktoré je označované za bránu k Dunajskej delte. Ubytujeme sa v hoteli s výhľadom na Dunaj a užijeme si prekrásny západ slnka ako aj ozvučené fontány na miestnej promenáde.

2. deň:
Dnešný deň si užijeme plavbu na menšom katamaráne po Dunajskej delte, počas ktorej sa nám naskytnú úžasné výhľady na okolitú prírodu. Budeme pozorovať kormorány, volavky, pelikány, ďalšie vodné vtáctvo a rybárov pri práci. Obed si vychutnáme v rybárskej dedinke, ktorá je prístupná iba z vody.

3. deň:
Hneď doobeda pôjdeme na prehliadku múzea Dunajskej Delty. Rumunské pobrežie Čierneho mora ponúka skvelé príležitosti pre nadšencov archeológie a histórie. Ruiny starovekých gréckych kolónií, ktoré tu nájdeme, sú staré viac ako dvetisíc rokov. Po ceste do mesta Eforie Nord sa zastavíme pozrieť ruiny najznámejšieho a najstaršieho antického mesta na území dnešného Rumunska Histria. Ochutnáme víno vo vinárstve rovnomenného názvu Histria a ubytujeme sa v letovisku na pobreží Čierneho mora- Eforie Nord.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme do mesta Konstanta, kde absolvujeme pešiu prehliadku mesta. Vychutnáme si pohľad z minaretu najväčšej mešity v Rumunsku Machmudija na celé mesto, prezrieme najväčšiu rímsku mozaiku na svete s rozlohou 700 m štvorcových, odfotíme symbol mesta – budovu Casina na prímorskej promenáde, či historický Janovský maják alebo sochu rímskeho básnika Ovidia, ktorý sem bol poslaný do vyhnanstva. Fakultatívne návšteva Delfinária. Navštívime mesto Mamaia. Odvezieme sa lanovkou nad Mamaiou a zvyšok dňa strávime na pláži v Eforii Nord.

5. deň:
Eforie Nord sa pýši nie len Čiernym morom, ale aj rumunským Mŕtvym morom – jazerom Tekhirghiol, ktorý sa vyznačuje silnou slanou vodou a liečivým bahnom. Doprajeme si voľný čas pri mori a možnosťou využitia hotelových liečebných a wellness procedúr.

6. deň:
Voľný čas pri mori. Popoludní počas presunu do Bukurešti sa zastavíme na ochutnávku vína v miestnom vinárstve – Rasova. Výhľady na rieku Dunaj dotvárajú nádhernú atmosféru tohto miesta. Na záver dňa po príchode do Bukurešti nám zostane čas na prechádzku jej historickým centrom.

7. deň:
Prehliadka hlavného mesta. Navštívime druhú najväčšiu budovu sveta po americkom Pentagone-dnešný Parlamentný palác, pozrieme si sídlo filharmónie – Rumunské Atheneum aj miestne historické múzeum s expozíciou o Dákoch, rumunskými korunovačnými klenotami a zvyškami rumunského pokladu. Prejdeme sa popri Víťaznom oblúku a deň zakončíme spoločnou večerou v historickom hostinci Hanul Manuc s krásnou atmosférou aj živou rumunskou folklórnou hudbou.

8. deň:
Presunieme sa na letisko v Bukurešti a odletíme do Viedne. 

Ubytovanie:
Ubytovanie v 3* a 4* hoteloch

Stravovanie:
Raňajky, v hoteli v letovisku Eforie Nord 3x polpenzia.


Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Všetky miestne transfery. 4 x ubytovanie s raňajkami v 3* a 4* hoteloch, 3x polpenzia v hoteli v letovisku Eforie Nord. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Stravu a nápoje mimo uvedeného. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. 

Generované systémom ProfiTour